Educație Interioară

Frica de eșec este o eroare de semantică

Atunci când apare frica de eșec, este un apel pentru noi să ne ridicăm conștiința la un nivel mai înalt.

Cuvântul eșec înseamnă pentru mulți dintre oameni un mod de gândire foarte simplist, care permite doar două posibilități: eșec sau succes.

Foarte puține lucruri din univers sunt negru și alb, însă prin cuvintele pe care ne-am învățat să le folosim aceste lucruri sunt „citite” ca și cum ar fi.

Eroarea de semantică a cuvântului eșec conduce către o paradigmă în care se pierde toată subtilitatea.

Când privim ceva sau pe noi înșine ca un eșec, ne pierdem capacitatea de a vedea adevărul, care este, fără îndoială, mult mai complex. În plus, ne rănim pe noi înșine.

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, tot ce trebuie să faci este să te gândești, să pronunți, ori să citești cuvântul eșec și vei simți imediat ceva care doare, care rănește instant.

La un moment dat, cuvântul s-ar putea să nu fi fost atât de încărcat cu greutatea negativității, și pur și simplu să fi indicat către ceva care nu a mers conform planului.

Din păcate, în cultura noastră este adesea folosit cu un exces de negativitate.  De exemplu, o persoană este etichetată a fi un eșec, chiar dacă este imposibil ca ceva atât de vast și subtil ca ființa umană să fie redus în acest fel.

De asemenea, acționează ca un factor de descurajare, speriindu-ne să acționăm și să ne asumăm riscurile inerente manifestării din cauza fricii de eșec.

Frica de eșec este o expresie  încărcată de o energie inconștientă care înfricoșează.

frica de eșec
frica de eșec

Aceasta îți poate anihila orice decizie care te poate ajuta să evoluezi deoarece limba pe care o folosim influențează modul în care gândim și simțim.

Data viitoare când vei simți un eșec sau teama de eșec, să știi că ești doar sub influența unui mod automat de a percepe lumea.

Atunci când expresia frica de eșec apare, este un apel pentru noi să aplicăm o conștiență mai luminată cu privire la problema în cauză.

Când ești conștient de cuvânt și de bagajul suplimentar cu care vine nu vei mai cădea victimă suferinței. 

Acest lucru te poate ajuta să vezi mai clar adevărul situației, deschizând mintea la subtilitățile și posibilitățile pe care cuvântul eșec nu le-ar fi permis niciodată.

Celebrul American, Thomas Edison, care a inventat becul și camera de filmat, a rămas în istorie cu o genială afirmație: „Nu am eșuat de 10.000 de ori, ci doar am descoperit 10.000 de căi care nu funcționează.

Eșecul exprimă un concept care definește până la urmă un proces normal de creștere, de dezvoltare și evoluție.

Gândește-te puțin…de câți pași eșuați ai avut nevoie, atunci când te învățai să mergi pentru ca acum să pășești cu naturalețe și fără să te gândești o secundă că ai putea să te dezechilibrezi la fiecare pas.

Ce s-ar fi întâmplat dacă după câteva căzături decideai în interiorul tău că nu vei putea merge niciodată și că fiecare pas este sortit eșecului…? Unde erai acum?

Acest articol  a fost menită să te inspire și să te ajute să vezi eșecul ca pe o etapă normală pe drumul lui A Fi Om.

Facebook Comments

Ciprian Constantin Vlad

Ciprian Constantin Vlad este inițiatorul proiectului de educație Școala Pentru Suflet®, fondator și Master Trainer al Academiei Psy Development®. Activează de peste 20 de ani în domeniul educației, fiind cel care a introdus pentru prima dată conceptul de "Educație Interioară" în România, ca domeniu de studiu și de perfecționare a abilităților personale, într-un cadru instituționalizat și cu instrumente performante de lucru. Este autorul a peste 50 de cursuri și programe pentru transformare interioară, update personal și upgrade spiritual care au schimbat viață în mai bine la peste 300.000 de studenți.

Articole recente

error: Conținut protejat!