Educație Interioară

Cum să capeți încredere în tine

De cele mai multe ori, binecuvântările apar în viața noastră după ce depășim aceste „cumpene decizionale”. Citește mai dearte

Atunci când abordezi cu alți ochi lucrurile pe care nu mai vrei să le faci, sau care te sperie, vei avea parte de creștere, productivitate și vei căpăta mai multă încredere în tine.

Fie că e vorba de transformare personală sau pur și simplu de îndeplinirea unor sarcini pe care le amânăm la nesfârșit, lucrurile pe care nu vrem să le facem sunt pietre de hotar în evoluția noastră.

Aceste aspecte au fost studiate destul de bine în ultimul timp de științele cognitiv-comportamentale.

Concluzia trasă în urma cercetărilor a fost că ori de câte ori îndeplinim o sarcină care ne provoacă răbdarea sau pe care am amânat-o de ceva timp, corpul secretă hormoni speciali de împlinire și stima de sine crește.

Cei mai mulți dintre noi au avut experiența de a aborda o anumită sarcină cu îngrijorarea nepriceperii, dar odată îndeplinită o stare de mulțumire sau chiar de „aha” prelungit a fost experimentată.

Astfel, în urma depășirii provocărilor, capeți un sentiment de încredere și de putere.

Lucrul amuzant este că, de cele mai multe ori, când îndeplinim aceste sarcini, ne trezim de partea cealaltă cu o perspectivă schimbată și de cele mai multe ori ne întrebam pentru ce am fost atât de îngrijorați sau de ce a durat atât de mult până să începem.

S-ar putea chiar să începem să căutăm alte sarcini pe care le-am evitat, astfel încât să putem simți același amestec de emoție și împlinire.

Fie că evităm ceva pentru că ne sperie sau ne plictisește, fie pentru că ne este frică de faptul că va forța o schimbare pentru care nu suntem pregătiți, acest comportament doar creează obstacole pentru noi.

Atunci când ne agățăm de zona noastră de confort și nu ne adresăm lucrurilor care nu ne plac, ne deconectăm de la sursa de manifestare. 

De cele mai multe ori, binecuvântările apar în viața noastră după ce depășim aceste „cumpene decizionale”.

Odată ce ai ales să faci lucrul respectiv și această alegere este însoțită de acțiune, mintea va începe să caute soluții, creierul va crea alte conexiuni neuronale, energia de manifestare va fi deblocată și tu vei reveni în fluxul creator al sursei de manifestare.

Important este să începi!

Cu toții avem cel puțin un lucru în viața noastră, care parcă nu se mai face niciodată.

Aducerea acestei sarcini în topul listei și acțiunea propriu-zisă  eliberează o cantitate extraordinară de energie în viețile noastre.

Facebook Comments

Ciprian Constantin Vlad

Ciprian Constantin Vlad este inițiatorul proiectului de educație Școala Pentru Suflet®, fondator și Master Trainer al Academiei Psy Development®. Activează de peste 20 de ani în domeniul educației, fiind cel care a introdus pentru prima dată conceptul de "Educație Interioară" în România, ca domeniu de studiu și de perfecționare a abilităților personale, într-un cadru instituționalizat și cu instrumente performante de lucru. Este autorul a peste 50 de cursuri și programe pentru transformare interioară, update personal și upgrade spiritual care au schimbat viață în mai bine la peste 300.000 de studenți.

Articole recente

error: Conținut protejat!