Educație Interioară

Cum să facem față la schimbările majore care apar în viața noastră

schimbări majore

Pe cât de amenințătoare poate părea schimbarea, este adesea un semn că a început o nouă etapă a vieții tale. Citește mai dearte

Când experimentăm schimbări în viața noastră, putem controla răspunsul nostru și reacția la schimbările care se întâmplă.

Transformarea este o constantă universală care afectează viețile noastre din momentul în care ne-am născut până când părăsim existența pământească.

Fundamentul evoluției este schimbarea. Ocazional, schimbarea și circumstanțele care duc la ea sunt o sursă de bucurie extraordinară, dar, de cele mai multe ori, schimbarea provoacă sentimente de disconfort, frică sau durere.

Deși multe schimbări sunt inevitabile, noi nu suntem supuși capriciilor unei sorți imprevizibile. Este răspunsul nostru la acele circumstanțe care va dicta natura experiențelor noastre.

În inima fiecărei transformări, indiferent cât de haotică, există substanță. Când nu mai blocăm schimbarea și o considerăm o oportunitate de a crește, descoperim că  suntem departe de a fi neajutorați în fața ei.

Rolul nostru ca stăpâni ai propriilor noastre destine este cimentat atunci când alegem să facem schimbarea să lucreze în favoarea noastră.

Totuși, înainte de a putea descoperi cu adevărat această putere, trebuie să acceptăm că nu ne putem ascunde de schimbările care au loc în jurul nostru.

Un mod de a fi și de a se întâmpla lucrurile, după cum îl  știm, se va termina la unul sau mai multe puncte din viața noastră, făcându-se loc pentru un mod nou și probabil neașteptat de a fi.

Această transformare va avea loc indiferent dacă dorim sau nu acest lucru și deci depinde de noi să decidem dacă ne vom deschide ochii spre binecuvântările ascunse în mijlocul „haosului” sau ne vom închide de la oportunitățile care se ascund în spatele obstacolelor.

Pentru ca schimbarea să funcționeze pentru tine, privește în mod constructiv situația și întreabă-te cum poți beneficia de transformarea care a avut loc.

Pe cât de amenințătoare poate părea schimbarea, este adesea un semn că a început o nouă etapă a vieții tale.

După o schimbare majoră, este bine să-ți reevaluezi planurile și obiectivele.

Vei descoperi că te poți adapta la noile circumstanțe și chiar poți valorifica aceste schimbări.

Maturizarea mental-emoțională și spirituală, nu doar fizică are loc prin transformări substanțiale. 

Corpul are un ceas biologic, iar acesta evoluează de la stadiul de bebeluș până la cel de adult, urmând ciclul transformărilor.

Maturizarea mental-emoțională și spirituală este supusă acelorași cicluri eterne de transformare.

Când înțelegem acest aspect, viața nu va mai părea nedreaptă, ci va deveni o sursă continuă de noi experiențe.

Suferința mental-emoțională, ori mai profundă, sufletească este cauzată în esență de rezistența la schimbare.

Dacă fizicul nostru ar fi depus aceeași rezistență la schimbare, am fi rămas cu toții copii mici, dar cu o față matură.

Corpul de copil este potrivit ciclului respectiv de creștere. Același corp de copil nu va face fața fizic la un alt ciclu de creștere superior acestuia.

Același lucru se întâmplă și la nivelul celorlalte aspecte ale ființei. Acceptarea transformării în viața noastră este aspectul esențial al maturizării mental-emoționale.

Optimismul, entuziasmul și flexibilitatea te vor ajuta foarte mult aici, deoarece nu este nimic de câștigat prin a trăi ceea ce ar fi putut fi.

Schimbarea poate afecta pe termen scurt, dar dacă ești dispus să o accepți în mod proactiv, impactul acesteia va fi mereu în folosul tău.

Educația interioară este obligatorie pentru a învăța cum să îmbrățișăm schimbarea și cum să folosim valul transformării în folosul nostru fără să ne prăbușim în melancolie și păreri de rău.

Sper că acest articol te-a inspirat și a participat la educația ta interioară cu un sâmbure de adevăr.

Facebook Comments

Ciprian Constantin Vlad

Ciprian Constantin Vlad este inițiatorul proiectului de educație Școala Pentru Suflet®, fondator și Master Trainer al Academiei Psy Development®. Activează de peste 20 de ani în domeniul educației, fiind cel care a introdus pentru prima dată conceptul de "Educație Interioară" în România, ca domeniu de studiu și de perfecționare a abilităților personale, într-un cadru instituționalizat și cu instrumente performante de lucru. Este autorul a peste 50 de cursuri și programe pentru transformare interioară, update personal și upgrade spiritual care au schimbat viață în mai bine la peste 300.000 de studenți.

Articole recente

error: Conținut protejat!