Furia nu este o greșeală. Dacă te-ai înfuriat nu înseamnă că ai călcat strâmb. Nu există om pe lumea asta care să nu fi simțit la un moment dat furie.
Cercetătorii spun ca 5 minute de furie îți dau peste cap sistemul biofizic pentru o zi întreagă. Un mit care continuă să fie mediatizat de promotorii pozitivismului cu orice preț.
La o privire mai atentă, furia te dezmeticește din somn. Are efect negativ pe moment, dar îți pune energia în mișcare.
Depresia, starea de neputință este prezentă doar în lipsa furiei. Aceasta din urmă este un catalizator, un barometru al faptului ca îți pasă de ceea ce se întâmplă în viața ta.
Doar o persoană ignorantă în ceea ce privește modul în care decurge viața, poate sa nu simtă furia vreodată. Aceasta este o persoană absentă din propria viață.
Acum ceva ani am urmat un maestru de meditație în munții Anzi. Aveam 24 de ani și încă credeam ca maeștrii de meditație sunt pâinea lui Dumnezeu și zâmbesc mereu pe un norișor. A fost o experiență foarte dură pentru mine, dar care m-a învățat ce înseamnă și cum sa folosesc furia.
Maestrul era mereu furios, încruntat, țipa, dar avea niște ochi prin care trecea lumina. Era foarte viu. Făcând destul de multe eforturi să ajung în preajma lui, în jungla peruană, n-am abandonat proiectul și am rămas să învăț de la el cu toata furia lui. Mi-am dat seama ca în energia muntelui totul decurge cu intensitate.
Peruanul îmi adusese aminte de Ioan Botezatorul din tradiția noastră creștină. Mereu furios. Mereu amenințător, dar la care a venit Iisus să-l boteze pentru ca Ioan trăia cu o intensitate pură viața.
Maestrul n-a zâmbit o secundă cât am stat cu el pentru jumătate de an, dar m-a învățat care este sursa adevărată a zâmbetului. Nu mi-a spus povești cu viziunile din transele în care intra, dar m-a învățat să văd lucrurile așa cum sunt ele. Nu mi-a dat o diplomă de participare la “cursul” lui, dar mi-a oferit o certificare interioară că tot ce se manifestă în interiorul nostru este doar energie pe care o folosești negativ sau pozitiv.
În privința furiei în care era “expert”, mi-a arătat cum aceasta urcă din pământ, prin picioare, străbate tot corpul până la cap și îl umple cu energie. Creierul este astfel forțat sa găsească soluții. Intensitatea furiei este poate cea mai înaltă vibrație la care poate ajunge structura unui om fără antrenamente speciale de potențare energetică. Este posibil să nu fie plăcută, dar este foarte intensă această stare.
Furia demolează tot ce te distrage de la a găsi o soluție și îți arată cu degetul că ai ceva de rezolvat foarte important pentru tine. Ai de găsit o soluție. Ai de dat un update personal rapid. Până când nu găsești soluția, furia va sta la pândă și va exploda ori de câte ori se va ivi ocazia.
Daca nu explodează, vei fi în semi-depresie sau chiar în depresie pentru că ceva nu funcționează corect.
Furia nu este o greșeală. ȚIne de energia de profunzime a pământului. Își are sursa în magma pământului care explodează sub forma vulcanilor. Vulcanul este înțeles de obicei ca o calamitate, dar în Bali unde locuiesc de 5 ani de zile, vulcanul Agung domină insula, localnicii consideră că vulcanul este o binecuvântare, o eliberare a tensiunii energetice.
Au pus acest vulcan în centrul credinței lor și i-au construit un templu pe hectare întregi. Un templu, numit Templul Mamei.
Mama în Bali este de o furie cumplită când explodează, dar totuși Bali este considerată a avea cea mai ridicată vibrație energetică naturală la ora actuală de pe planetă. Insula celor 1000 de Zei sau Insula Iubirii are o Mamă Furioasă 🙂
Unde noi vedem furie, ei văd doar intensitate și o creștere a potențialului energetic de manifestare. Balinezii s-au învățat cu furia, știu sa-i folosească energia și intensitatea, transformând totul în iubire, în respect, în gratitudine pentru ceea ce se întâmplă în viața lor.
Furia nu este o greșeală. Dacă te-ai înfuriat nu înseamnă că ai călcat strâmb. Înseamnă că nu ai călcat deloc și a venit momentul să faci pașii în direcția potrivită.
Nu mai trebuie sa-ti spună nimeni ce trebuie sa faci, ori ce trebuie să transformi la tine. Furia îți spune întotdeauna ce sa faci și în permanență te îndeamnă la o trasformare interioară și la un update personal.
Supărarea îndeamnă la conciliere, la un compromis cu viața. Furia îndeamnă întotdeauna la transformare interioară. Chiar dacă iluzia percepției face uneori sa arați cu degetul în exterior, sursa furiei este întotdeauna interioară și îndeamnă la acțiune.
Dacă obișnuiești să procrastinezi, furia va sta la pândă. Dacă obișnuiești să accepți să-ți fie încălcate valorile umane, furia va sta la pândă. Dacă obișnuiești să aștepți soluții fără să le cauți, furia va sta la pândă. Dacă găsești soluțiile și nu le aplici, furia va exploda.
Furia este gardianul tău personal care te păzește să nu adormi. Te trezește și te zguduie, dacă este nevoie, din rădăcini. Furia îți activează conștiință și îți trezeștele sinele.
Important este să înțelegi că în spatele oricărui motiv de furie există un motiv de evoluție. În mijlocul unui uragan, există o liniște perfectă.
Dacă atingi liniștea din mijlocul furtunii vei găsi motivul pentru evoluție. Este o cale pe care o descoperă fiecare om conștient care a înțeles scopul furiei care este unul singur: să te trezească!
Acesta este un nou articol pe tema trezirii la viața care curge din tine și prin tine. Sper că te-a inspirat și a rezonat cu sufletul tău. Eu îți spun din nou, Bună Dimineața Pentru Totdeauna!